Koningsdag 2019

Home > Inwoners > Koningsdag 2019 > Koningsdag 2019

Koningsdag 2019

Koning Willem-Alexander viert dit jaar zijn verjaardag met zijn familie in de Regio Amersfoort. Het belooft een feestelijke dag te worden voor én door inwoners van de regio Amersfoort! Langs de route die de Oranjes in Amersfoort lopen presenteren zich ook de regiogemeenten, waaronder onze gemeente.  Een team van negen dorpsgenoten gaat tijdens een regioquiz de strijd aan met de andere acht regiogemeenten.

Onlangs hebben de deelnemers uit ons team kennis met elkaar gemaakt. Met de teamslogan 'We zetten alle zeilen bij, want voor de winst gaan wij' is de winnaar natuurlijk al duidelijk ;). De komende weken vertellen de teamleden meer over zichzelf en kun je het team via onze social media kanalen volgen in hun voorbereidingen naar Koningsdag.

Team uitzwaaien
Naast het programma wat zich in Amersfoort afspeelt, is er ook genoeg te doen in Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk. De ochtend start traditiegetrouw met de aubade in Eemdijk en Bunschoten. Tijdens de start van de aubade in Eemdijk (rond 9.00u) wordt het team dat Bunschoten vertegenwoordigt uitgezwaaid. Vervolgens vertrekken ze op de fiets naar het Kolkplein, waar ze voordat ze naar Amersfoort vertrekken worden uitgezwaaid tijdens de start van de aubade (rond 10.00u).

Benieuwd wat er in Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk allemaal te doen is met Koningsdag? Het programma vindt u via deze link. Alle informatie over Koningsdag in Amersfoort vindt u via https://www.koningsdagamersfoort.nl/

Teamcaptain
Onze verhalenverteller en teamcaptain van de regioquiz is Alex Koelewijn. Benieuwd naar zijn verhaal? U vindt het hier. In dit filmpje stelt hij zich aan u voor. Het hele team heeft zich laatst voorgesteld in de lokale krant. Wilt u het nog eens teruglezen? Dan kunt u het document hieronder downloaden.

Gemeente Bunschoten
Stadsspui 1
3752 CL  Bunschoten-Spakenburg

Postbus 200, 3750 GE
Telefoon: 033-299 14 11
 
CONTACTGEGEVENS


OPENINGSTIJDEN