Op maandag 3 oktober wordt gestart met de herinrichting van de Dorpsstraat om de straat veiliger en aantrekkelijker te maken. Dit wordt gerealiseerd door het aanbrengen van nieuwe bomen, lijngoten en nieuwe bestrating.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 9 fases. Op maandag 3 oktober starten de werkzaamheden bij de kruising Dorpsstraat/De Kleine Pol/Stadsgracht. De werkzaamheden die volgen worden in een soort ‘treintje’ uitgevoerd tot en met kruispunt Dorpsstraat/Kostverloren/De Steiger. Op www.bunschoten.nl/dorpsstraat vindt u de faseringstekening.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is de Dorpsstraat van maandag 3 oktober a.s. tot en met eind maart 2023 niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. Voor fietsers is een omleidingsroute beschikbaar via de Stadsgracht en/of Botermarkt. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Oostelijke Randweg en/of Westsingel.

BouwApp

Meer informatie over het project is te vinden via www.bunschoten.nl/dorpsstraat of via de BouwApp. De BouwApp is als volgt op uw mobiele telefoon of tablet te downloaden:

  • Ga naar de Play Store of App Store om de app gratis te downloaden;
  • Zoek in de app naar Bunschoten-Stad;
  • Open het project en klik op volgen;
  • Selecteer een doelgroep.

Heeft u geen smartphone of tablet? Dan is het project te volgen via de webversie op https://debouw.app/(externe link).