Woningeigenaren in de gemeente Bunschoten kunnen voor € 65,- gratis klussen. De gemeente heeft een subsidie beschikbaar, waarmee 900 woningeigenaren in de vorm van een cashbackactie voor dat bedrag materialen kunnen aanschaffen voor energiebesparende maatregelen. Voor de doe-het-zelvers is dit dus hét moment om die energiebesparende klussen op te pakken. 

Een energiezuinig huis is een comfortabel huis. En de herfst is het moment om de kou buiten te houden en de warmte binnen. Dat begint met maatregelen die u uitstekend zelf kunt nemen en die helemaal niet zoveel hoeven te kosten. Even naar de doe-het-zelf-zaak en u kunt aan de slag. Dat kan in de gemeente Bunschoten nu met een mooie cashbackactie op bijna alle energiebesparende producten.

Actieschap

Inwoners van de gemeente kunnen via de ‘Subsidie Energievoucher gemeente Bunschoten’ € 65,- terugkrijgen van investeringen in maatregelen die uw huis energiezuiniger en comfortabeler maken. U bespaart dus twee keer: met de eenmalige € 65,- cashback en een lagere energierekening. Op www.energie-in-bunschoten.nl kunt u in de flyer lezen voor welke producten de actie geldt en hoe u uw geld terug kunt krijgen. Voor veel van de in de flyer genoemde materialen en zeker ook voor deskundig advies kunt u in Bunschoten terecht bij De Smid Spakenburg en Multimate. Beide doe-het-zelf-zaken hebben een speciaal actieschap ingericht met energiebesparende producten die bij de cashbackactie horen. 

Grotere maatregelen

Als u door deze actie aan het denken wordt gezet over het treffen van grotere maatregelen in uw woning, denk bijvoorbeeld aan isolatie van uw woning of de aanschaf van zonnepanelen: bij de flyer vindt u ook een folder, waarin staat hoe u uw woning stap voor stap en zonder spijt klaar kunt maken voor de toekomst. Dat is een comfortabele woning met een lage energierekening en minder CO2-uitstoot. En een woning die minder afhankelijk is van (aard)gas. Als u meteen aan de slag wilt met dit soort grotere maatregelen, kunt u de € 65,- hier ook voor gebruiken. Daarvoor kunt u ook terecht bij bedrijven in Bunschoten. Op de website www.energie-in-bunschoten.nl vindt u de (bouw)bedrijven die meedoen met deze campagne.

Aanschaf

U kunt voor de aanschaf van producten uit de lijst terecht bij iedere aanbieder. De subsidieregeling maakt geen verschil tussen bedrijven uit Bunschoten en daarbuiten. Maar in deze campagne willen we graag de mogelijkheden van lokale bedrijven onder de aandacht brengen.