In de gemeente Bunschoten is een persoon getest en is besmetting met het coronavirus vastgesteld op maandag 23 maart 2020. Het contactonderzoek dat de GGD regio Utrecht in dit soort situaties altijd doet, vindt momenteel plaats.

Burgemeester Melis van de Groep is door de GGD regio Utrecht geïnformeerd. "Het was eerlijk gezegd niet de vraag óf het zou gebeuren, maar wanneer. Het is een bericht waarbij je wordt stilgezet en dat waarschijnlijk de nodige vragen bij u oproept. Ik wens de patiënt veel sterkte en beterschap. Ze is in goede handen en ik hoop dat zij snel herstelt. Ik druk nogmaals iedereen op het hart om de landelijke adviezen en maatregelen op te volgen die helpen de verspreiding van het virus tegen te gaan", aldus Melis van de Groep.

Ontwikkelingen

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen steeds hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten bekend zijn: isolatie, contactonderzoek en het volgen van het ziektebeeld van de patiënt. De Veiligheidsregio Utrecht is samen met de GGD goed uitgerust om deze situatie aan te pakken. Vanuit de gemeente onderhouden we nauw contact met de GGD om de laatste ontwikkelingen te volgen.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • Was uw handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg;
  • Geen handen schudden;
  • Houd 1,5 meter afstand.