Op de markt in het centrum van Spakenburg zijn door de huidige lockdown alleen de marktkramen met etenswaren toegestaan. Omdat het enorm belangrijk is dat er voldoende afstand kan worden gehouden, is de markt tijdelijk anders opgesteld. De kramen zijn verspreid over het Spuiplein, de Spuistraat, Kerkstraat, Broerswetering, Sluisweg, Zeilmakersplein en Oostpoortplein. 

Marktkramen met non-food producten (niet eet- of drinkbare producten) zijn niet aanwezig. Uitzondering hierop zijn de bloemen- en kerstbomenverkopers. Ook geldt nog steeds dat vers bereid voedsel voor consumptie niet ter plekke mag worden genuttigd. Alleen afhalen om het bijvoorbeeld thuis op te eten, is toegestaan. 

Plattegrond gewijzigde indeling

De zaterdagmarkt is door het wegvallen van de non-foodkramen iets anders ingedeeld. In de plattegrond hieronder vindt u het overzicht. Er is voldoende ruimte tussen de kramen en er zijn looproutes aangegeven op de straat. Bezoekt u de zaterdagmarkt? Houd dan 1,5 meter afstand van elkaar, wacht bij drukte niet op de looproute en volg de aanwijzingen van de marktkooplui, marktmeester en de aanwezige straatcoaches op. 

Plattegrond gewijzigde opstelling zaterdagmarkt

Download de plattegrond in pdf.