Sinds zaterdag 1 mei is de non-food weer terug op de markt in het centrum. Omdat het nog steeds belangrijk is om voldoende afstand te houden van elkaar, is de markt tijdelijk anders opgesteld. De kramen zijn verspreid over het Spuiplein, de Spuistraat, Kerkstraat, Broerswetering, Sluisweg, Zeilmakersplein en Oostpoortplein. 

Marktkramen met non-food producten (niet eet- of drinkbare producten) zijn dus weer aanwezig. Er mag nog steeds geen vers bereid voedsel voor consumptie ter plekke worden genuttigd. Alleen afhalen om het bijvoorbeeld thuis op te eten, is toegestaan. 

Plattegrond gewijzigde indeling

Voor de tijdelijke indeling van de markt is de huidige plattegrond weer aangepast. Het gaat om dezelfde indeling als vorig jaar zomer, met hier en daar een kleine wijziging. U kunt de plattegrond hieronder bekijken en downloaden.

Er is overigens voldoende ruimte tussen de kramen en er zijn looproutes aangegeven op de straat. Bezoekt u de zaterdagmarkt? Houd dan 1,5 meter afstand van elkaar, wacht bij drukte niet op de looproute en volg de aanwijzingen van de marktkooplui, marktmeester en de aanwezige straatcoaches op. 

Download de plattegrond in pdf.

Spuiplein voetgangersgebied

Op het Spuiplein is net als vorig jaar meer ruimte gecreëerd voor de terrassen, zodat aan de landelijke coronamaatregelen kan worden voldaan. Om de anderhalve meter te kunnen handhaven, is het Spuiplein een voetgangersgebied als de terrassen geopend zijn. Het Spuiplein wordt aan beide zijden afgezet zodat duidelijk is dat het alleen voor voetgangers is. 

Oude Schans

Ook de Oude Schans en Turfwal zijn sinds 1 mei op zaterdag afgesloten voor doorgaand verkeer.