Op de markt in het centrum van Spakenburg zijn ook in deze coronatijd food en non-food kramen te vinden. Omdat het enorm belangrijk is dat er voldoende afstand kan worden gehouden, is de markt tijdelijk anders opgesteld. De kramen zijn verspreid over de Spuistraat, Kerkstraat, Broerswetering, Sluisweg, Zeilmakersplein en Oostpoortplein. 

Omdat de horeca op dit moment gesloten is, zijn op het Spuiplein weer enkele marktkramen te vinden. Om voldoende afstand te creëren tussen de kramen is de marktopstelling gewijzigd. In de afbeelding hieronder vindt u het overzicht. Deze kan per week iets afwijken. Houd ook op de markt voldoende afstand en volg de aanwijzingen van de marktkooplui op!

Download de plattegrond in pdf

Sinds begin oktober is fietsen op het Spuiplein weer mogelijk! Het verkeersbesluit dat de laatste maanden van kracht was, gold voor 4 maanden en is komen te vervallen per 1 oktober 2020. Met de winterperiode in zicht en een aflopend toeristenseizoen is het minder druk op het Spuiplein, waardoor er beter afstand kan worden gehouden van elkaar. Ook zijn de Oude Schans en Turfwal weer open voor al het doorgaande verkeer.