Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Of wilt u een afspraak maken voor een (booster)vaccinatie? Op deze pagina leest u waar u terecht kunt.

Testen

Bij coronaklachten doet u vanaf nu altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Bij een positieve zelftest hoeft u ook geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Alleen specifieke doelgroepen kunnen zich nog laten testen bij de GGD. Bijvoorbeeld zorgmedewerkers of als u een herstelbewijs voor uw reis nodig heeft. 

Vaccineren

Inwoners kunnen voor een vaccinatie tegen het coronavirus elke dinsdag terecht bij de sporthal van IJsselmeervogels (Westdijk 14). U kunt bij deze locatie terecht voor een eerste en tweede prik of een herhaalprik. 

Let op: het kan voorkomen dat de openingstijden wijzigen. Kijk voor alle actuele openingstijden van de vaccinatielocatie(s) op de website van de GGD regio Utrecht(externe link)

Afspraak

Vrije inloop is niet meer mogelijk. Sinds 19 september 2022 is het namelijk weer verplicht om een afspraak te maken voor een vaccinatie. De eerste groepen die worden uitgenodigd zijn mensen met een hoger risico om ziek te worden. Na het ontvangen van de brief kunt u een afspraak maken. Online via planjeprik.nl(externe link) of telefonisch via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.