Vanwege (alle maatregelen rondom) het coronavirus werken wij alleen nog op afspraak. Wilt u bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of (bouw)vergunning aanvragen? Neem dan eerst contact op met 033 – 299 1411 om een afspraak te maken. 

  Goed om te weten

  • Door de huidige lockdown is het gemeentehuis alleen (op afspraak) geopend voor de noodzakelijke dienstverlening;
  • Het Loket Sociale Zaken (spreekuur BBS) gaat voorlopig niet door;
  • Gratis trouwen op dinsdag is mogelijk in aanwezigheid van het bruidspaar en getuigen;
  • Er mogen 50 personen bij een huwelijk aanwezig zijn. Huwelijken vinden in eerste instantie plaats in de trouwzaal. Op 1,5 meter afstand kunnen daar circa 25 personen (inclusief kinderen) bij aanwezig zijn. In de raadzaal kunnen er 45 personen bij zijn en op locatie 50. Graag vooraf contact opnemen om af te stemmen, waarbij we de richtlijnen van het RIVM en de VRU hanteren.
  • Bij uitvaarten geldt een maximum van 100 personen. Zie ook www.rijksoverheid.nl.

  Aanbiedstation

  Het aanbiedstation aan de Groeneweg is geopend. Omdat er maximaal zeven voertuigen tegelijk op het aanbiedstation mogen zijn, kan het voorkomen dat u moet wachten voor u aan de beurt bent. U hoeft geen afspraak meer te maken om (op zaterdag) naar het aanbiedstation te komen. We verzoeken u om ruim voor sluitingstijd te komen om het bezoek op die manier te spreiden. Verder vragen wij u om grof afval zoveel mogelijk op te sparen, zodat het minder druk is bij het aanbiedstation.

  Politiesteunpunt

  Vanwege de landelijke maatregelen heeft de politie ervoor gekozen om de publieksbalie in het gemeentehuis tijdelijk te sluiten. In plaats daarvan kunt u nu terecht bij het politiebureau in Baarn (Eemnesserweg 52). Dit bureau is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur.

  Meldpunt boa's

  Signaleert u mensen of bedrijven die zich niet houden aan de maatregelen uit de tijdelijke coronawet en wilt u hier melding van maken? Dat kan bij onze boa’s! Klik op onderstaande knop om uw melding te maken. Laten we ook elkaar helpen en aanspreken om ons aan de maatregelen te houden. Samen staan we sterk!

  Meld het bij de boa's

  Zorgloket en Sociaal Team

  Onze Wmo-consulenten van het Zorgloket en hulpverleners van Sociaal Team de Lingt werken zoveel mogelijk vanuit huis en voeren gesprekken waar mogelijk telefonisch. Bij hoge uitzondering, denk aan onveilige situaties, kan een huisbezoek plaatsvinden. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.