Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 februari is duidelijk geworden dat we landelijk gezien iets meer lucht krijgen tijdens de lockdown. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf maandag 1 maart deels weer open. Daarnaast staat het kabinet vanaf 3 maart onder voorwaarden de volgende verruimingen toe: jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties, contactberoepen mogen weer uitgeoefend worden en de detailhandel mag open voor winkelen op afspraak.

Lees meer op Rijksoverheid.nl

Bent u op zoek naar meer actuele informatie over het coronavirus? Dan kunt u terecht op www.rijksoverheid.nl/coronavirus en www.rivm.nl

In English

Are you looking for information about the coronavirus in English? Visit www.government.nl and www.rivm.nl/en. Looking for information in another language? Click here.

Vaccineren

Sinds woensdag 6 januari worden de eerste Nederlanders gevaccineerd tegen corona. Dit gebeurt in een aantal fases. Wilt u meer weten over het coronavaccin, de planning of over de aanpak in Nederland? Dan kunt u terecht op de website www.coronavaccinatie.nl. Daar vindt u ook de meest gestelde vragen en antwoorden.

Mondkapjesplicht

Sinds 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Lees hier waar u een mondkapje moet dragen, hoe u een mondkapje draagt en wat goede mondkapjes zijn.

Testen

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Dan is het van belang om u te laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus kan online een afspraak maken en de uitslag van die test bekijken via www.rijksoverheid.nl/coronatest of bellen naar het telefoonnummer 0800 - 1202 voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. 

Let op: omdat er in de gemeente Bunschoten grootschalig getest wordt op het coronavirus (ook zonder klachten), is het tot en met 19 maart van belang dat u een afspraak maakt via het telefoonnummer 030 - 800 2899 en niet via de opties die hierboven staan genoemd.

Luisterend oor

Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Of bent u eenzaam? Dan kunt u contact opnemen met De Boei via 033 - 299 2922.

Steffie praat je bij

Voor mensen met een verstandelijke beperking of laaggeletterden is nieuwe informatie begrijpen soms moeilijk. Daarom heeft de Rijksoverheid Steffie ingeschakeld. Op corona.steffie.nl legt Steffie uit hoe je ervoor kunt zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. 

Steffie beantwoordt vragen zoals: Welke symptomen kan je verwachten als je het virus krijgt? Hoe zorg je ervoor dat jij en anderen niet ziek worden? Ook komen onderwerpen als handen wassen en het maken van een dagindeling aan bod. Dank je wel, Steffie!