Burenruzies zijn van alle tijden en plaatsen. Een kleine irritatie over parkeren, herrie of overhangend groen kan uitgroeien tot een vervelend conflict. Onenigheid met de buren kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Gedoe met buren lost u op met een kop koffie en een goed gesprek. Buurtbemiddeling kan daarbij helpen.

Vaak lukt het buren om samen tot een oplossing te komen, maar soms ook niet. In dat geval kunt u Buurtbemiddeling inschakelen. Buurtbemiddeling helpt buren om conflicten of onenigheid op te lossen. Neutrale buurtbemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide buren. Als buren gaan jullie samen op zoek naar een oplossing. 

Vroeg stadium

De methode werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. De bemiddelingsgesprekken en afspraken die worden gemaakt zijn vertrouwelijk. Buurtbemiddeling is gratis en op basis van vrijwilligheid. 

Contact opnemen

Komt u er samen met uw buren niet uit of heeft u advies nodig? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling via 033 – 299 2922 of buurtbemiddeling@deboeibunschoten.nl

Enkele tips voor een goede burenrelatie

  • Licht buren vooraf in over een feestje of een verbouwing, zodat ze zich erop in kunnen stellen.
  • De buren gedag zeggen en een praatje maken draagt bij aan een prettige sfeer in uw buurt.
  • Ga ’s avonds na 21.00 uur niet meer klussen, boren of slopen. Of bespreek dit met de buren. 
  • Houd rekening met uw buren als u uw auto parkeert, zij moeten er ook in en uit kunnen. Staat de auto van de buurman op ‘uw’ parkeerplaats, zoek dan even een andere plek.
  • Een barbecue of vuurkorf branden mag, maar buren kunnen er last van hebben. Zet ze zo ver mogelijk van de buren vandaan en beperk het gebruik.