Het WerkgeverServicePunt (WSP) regio Amersfoort gaat van 13 t/m 28 september de regio in om werkgevers te vertellen over hun dienstverlening. Op maandag 27 september a.s. is het WSP in Bunschoten. Ze staan die dag met een bus van 9.00 tot 12.00 bij het gemeentehuis van Bunschoten (Stadsspui 1). In de middag staat de bus van 13.30 tot 16.00 uur bij Baas Warehousing & Transport (Metaalweg 4). 

In de ochtend kunnen werkgevers van 9.00 tot 11.30 uur een speciaal programma volgen. Dit programma wordt om 9.00 uur geopend door wethouder Peter van Asselt. Na de opening vertelt ambassadeur Jantine van Dormael van Kindercentrum Bzzzonder meer over haar ervaringen met sociaal ondernemen en de samenwerking met het WSP regio Amersfoort. Van 9.30 tot 10.30 uur kunnen werkgevers kosteloos de workshop ‘Succesvol werven voor vandaag én morgen voor jouw organisatie’ volgen.

Workshop

Hoe kunt u als werkgever het verschil maken op een krappe arbeidsmarkt? Hoe weet u uw huidige medewerkers aan u te verbinden en nieuwe medewerkers te werven? Heleen Stoevelaar van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie laat u in een interactieve presentatie zien hoe u zichtbaar wordt en blijft. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk deelt zij haar kennis over de huidige arbeidsmarkt en hoe u voor uw doelgroep interessant bent en blijft. Ze beantwoordt graag al uw wervingsvragen en u gaat naar huis met vijf concrete tips waar u morgen mee aan de slag kan!

Aanmelden

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan door het formulier in te vullen of door een mail te sturen aan communicatiewsp@amersfoort.nl. Let op: vanwege de coronamaatregelen is een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Ontdek bij de WSP bus in Bunschoten de gehele dag:

  • U kunt met een VR bril virtueel kennis maken met ruim 45 kansberoepen en ontdekken hoe de VR bril u kan helpen met het werven van personeel.
  • WSP doet kosteloos de werving en selectie van personeel voor uw bedrijf
  • Leerwerkloket helpt met het opzetten van leerwerktrajecten voor (toekomstig) personeel
  • Diverse financiële regelingen kunnen u als werkgever op weg helpen bij het aannemen van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt
  • UWV brengt met de Inclusief Analyse werkzaamheden binnen uw bedrijf in kaart die overgenomen kunnen worden door een medewerker uit de Doelgroep Banenafspraak