In samenwerking met de brandweer gaat de gemeente Bunschoten de brandveiligheid van diverse panden in en rondom het centrum nalopen om te kijken waar verbetering gewenst is. Deze controles vinden plaats vanaf het eerste kwartaal tot aan in ieder geval het eind van dit jaar.

Controleren op brandveiligheid is nodig om de stand van zaken van deze panden weer in kaart te brengen, omdat veel pandeigenaren de afgelopen jaren woningen boven winkels hebben gerealiseerd. Het pand wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van vluchtroutes (winkels/horeca en (boven)woningen) en brandveiligheidsmiddelen.

Zonder afspraak

Helaas is het hierbij niet mogelijk om met iedereen apart een afspraak te maken voor controle. Daarom komen de controleurs (een bouwinspecteur van de gemeente en een brandveiligheidsadviseur van de brandweer) onaangekondigd bij u langs. Uiteraard kunt u vragen naar hun legitimatie. Als het niet schikt, komen zij graag op een ander tijdstip terug. De controles vinden plaats op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Wij komen dus niet ’s avonds bij u langs. Een controle duurt maximaal 30 minuten. Bij grotere panden kan dit iets langer duren.

Vragen

Om de brandveiligheid voor uzelf en uw buren te verhogen, is het van belang dat wij uw pand controleren. Na de controle zal blijken of uw pand brandveilig is of wat er eventueel moet worden aangepast. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Co van Mondfrans via het telefoonnummer 033 – 299 1411.