Hier vindt u een totaaloverzicht van het aantal AED's in de gemeente Bunschoten. Op deze manier hoopt de gemeente bij te dragen aan een bredere bekendheid van de aanwezige defibrillators, zodat hiermee levens kunnen worden gered. Op deze pagina vindt u een kaart met locaties van AED's in de gemeente Bunschoten.

AED ophangen

Steeds meer buurtgenoten kiezen ervoor om samen een AED aan te schaffen. Ze leggen geld bij elkaar en hangen de levensreddende apparatuur in de buurt op. Een goed initiatief; dit vergroot namelijk de kans om levens te redden. Heeft u een AED of wilt u er één aanschaffen? Hier vijf tips om bij stil te staan:

  • Neem contact op met HartslagNu Bunschoten. Zij inventariseert op welke plekken in de buitenruimte het beste een AED opgehangen kan worden om de 6-minutenzone te realiseren. Mocht u een AED willen aanschaffen, neem dan contact op met Kim Heuveling van HartslagNu Bunschoten via het mailadres hartslagnu.bunschoten@gmail.com.
  • Registreer de AED. Om te zorgen dat de AED gebruikt kan worden als het nodig is, moet u bekendmaken dat de AED er hangt. Dit kunt u doen door de AED te registreren op www.hartslagnu.nl.
  • AED gebruikt na reanimatie? De kosten voor bijvoorbeeld het vervangen van de elektroden en batterijen kunt u vergoed krijgen bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) waar de alarmoproep was. Kijk op de website van de RAV hoe het zit met het declareren van deze kosten.
  • Zorg dat de AED op een locatie hangt die 24/7 bereikbaar is en kies een kast die speciaal bestemd is voor buitengebruik.
  • Meld u aan als burgerhulpverlener, zodat u een oproep krijgt bij een hartstilstand in uw buurt. HartslagNu Bunschoten organiseert reanimatiecursussen. U kunt zich aanmelden of informatie opvragen via hartslagnu.bunschoten@gmail.com.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over AED's, weet u waar zich een AED bevindt in uw omgeving of bent u zelf eigenaar? Dan kunt u dit doorgeven via telefoonnummer: 033-299 1411.

Heeft deze informatie u geholpen?