Op 10 augustus is de provincie Utrecht gestart met de aanleg van de doorfietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten. Binnen de bebouwde kom zijn de werkzaamheden inmiddels afgerond. De verdere werkzaamheden duren nog tot en met 22 september.

Tot die tijd wordt namens de provincie Utrecht gewerkt aan het fietspad op de parallelweg langs de N199 vanaf de rotonde Neerduist tot aan de carpoolplaats bij de A1. We realiseren dan op drie plaatsen drempels. 

Bypass

Fietsers kunnen gewoon gebruik maken en doorfietsen over dit deel van de doorfietsroute, omdat er speciaal voor hen een bypass (een tijdelijk fietspad naast het werkvak) is gerealiseerd. Bewoners kunnen ook nog gewoon bij de woning komen. Vanwege veiligheid is de snelheid op de provinciale weg tijdelijk van 80 naar 50 kilometer per uur verlaagd, zodat langzaam verkeer (zoals trekkers) tijdelijk over de provinciale weg kunnen worden omgeleid. 

Kleine omleiding fietsers

Op het gedeelte van de parallelweg na het viaduct bij de carpoolplaats wordt tot eind september ook nog gewerkt. Daar is wel een kleine omleiding voor fietsers ingesteld. Hier zijn ook verkeersregelaars bij aanwezig. Benieuwd naar de omleiding voor fietsers? Bekijk dan het kaartje hieronder.

Feestelijk moment

Op donderdagochtend 21 september vieren we tussen 9.30 en 10.30 uur de al gemaakte start van de aanleg van deze doorfietsroute. Dit doen we in de Mobiliteitsweek Utrecht, een jaarlijks evenement waarin iedereen wordt uitgedaagd om groen, duurzaam en gezond te reizen. Voor alle fietsers is er op 21 september in de ochtend een kleine traktatie ter hoogte van Amersfoortseweg 28 in Bunschoten.