Home > Inwoners > Nieuws

• Taal- en basisvaardigheden in Bunschoten

(22-03-2017)

In Bunschoten zijn diverse maatschappelijke organisaties actief op het gebied van taal en andere basisvaardigheden. Vrijwillige taalmaatjes, een taalklasje, computerles of gewoon samen praten in het Nederlands. De Bibliotheek Bunschoten nodigt u uit voor een kennismaking met andere taalprojecten. Samen kunnen we inventariseren welke initiatieven er al zijn in Bunschoten. Welke aanvullingen ziet u nog en op welke manier kunnen we elkaar versterken? U bent van harte welkom op maandag 10 april in de bibliotheek van Bunschoten, ontvangst met koffie en thee vanaf 19.00 uur.

• Wilt u van uw snoeiafval af?

(22-03-2017)

U kunt woensdag 29 maart uw grof tuinafval aan de straat aanbieden. Dit wordt bij u aan huis opgehaald, als u een afspraak maakt. U kunt zich aanmelden voor dinsdag 28 maart uiterlijk 16.30 uur, bij ROVA klantcontactcentrum (033) 4228500. Grof tuinafval van adressen die geen afspraak hebben gemaakt, wordt niet meegenomen.

• Wat betaalt u voor uw huishoudelijke afval?

(22-03-2017)

Sinds afgelopen januari betaalt u €1,55 voor het storten van uw restafval in de ondergrondse container. Naast dit variabele bedrag, betaalt u ook een vast bedrag. Deze bedragen vormen samen de afvalstoffenheffing.

• Gedichtenwedstrijd: Dichter bij 4 mei

(22-03-2017)

Jaarlijks wordt op 4 mei de Nationale Herdenking georganiseerd. Ook in onze gemeente wordt op deze dag een herdenking georganiseerd om stil te staan bij oorlogsslachtoffers. Om de aandacht voor deze herdenking te vergroten, organiseert het Plaatselijk Comité Nationale Herdenking dit jaar een gedichtenwedstrijd. Het thema voor deze gedichtenwedstrijd is het thema van de herdenking: ‘Vrijheid geef je door’.

• Nieuwe bomen geplant op de Eemdijk

(22-03-2017)

Vandaag was het voor de 60e keer Nationale Boomfeestdag. De leerlingen van de School met de Bijbel hebben, samen met wethouder Willem Heinen bomen geplant op de Eemdijk.

• Tussentijdse opkomstpercentages verkiezingen Tweede Kamer in Bunschoten

Verkiezingen Tweede kamer 2017

Vanmiddag om 15.00 uur zijn de tussentijdse opkomstpercentages van de Tweede Kamerverkiezingen in Bunschoten bekend geworden.

• Voorlopige uitslag verkiezingen Tweede Kamer bekend

Verkiezingen Tweede kamer 2017

Op woensdag 15 maart 2017 vonden de verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer.  De voorlopige uitslag in Bunschoten is bekend. Met een opkomstpercentage van maar liefst 87,8 procent werd in Bunschoten 13.398 maal gestemd. De ChristenUnie (3425 stemmen), het CDA (3262 stemmen) en de VVD (2032 stemmen) zijn de drie partijen met de meeste stemmen uit de gemeente Bunschoten.
    Bekijk de volledige (voorlopige) uitslag via onderstaande PDF:

• Vacature: 2 brandweerduikers

(15-03-2017)

Klaarstaan in noodsituaties voor je dorpsgenoten of inwoners uit de regio? Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. Er kan 24 uur per dag een beroep op jou en de andere collega’s in jouw ploeg gedaan worden. Om deze hulp in de toekomst te kunnen blijven bieden, zoeken we regelmatig gedreven brandweervrijwilligers die zich willen inzetten voor de veiligheid in hun directe omgeving.

• Van Afval naar Grondstoffen: Bunschoten is goed op weg!

(08-03-2017)

In de loop van 2016 hebben we een serieus begin gemaakt met het nieuwe beleid van Afval naar Grondstoffen. Inmiddels zijn de cijfers over 2016 bekend. En wat blijkt? We zijn met elkaar goed bezig.

• Aanvraag eenmalige subsidie 3e kwartaal 2017

(01-03-2017)

Tot 1 april 2017 kunt u schriftelijk een aanvraag indienen voor eenmalige subsidies voor activiteiten op de terreinen jeugd, zorg, cultuur, overig welzijn en toerisme. Het moet gaan om activiteiten met een eenmalig karakter of nieuw te ontwikkelen activiteiten (die starten) in het 3e kwartaal van 2017. Bij het subsidieverzoek moet een begroting van inkomsten en uitgaven en een activiteitenplan worden ingediend. Voor de regeling kijk op www.bunschoten.regelingenbank.nl of neem contact op via tel. 14033.

• Heeft de overheid uw juiste gegevens?

(01-03-2017)

Overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst, UWV en instellingen zoals pensioenverzekeraars gebruiken uw gegevens voor het berekenen van uw toeslagen, uw uitkering of het recht op vergoeding van uw ziektekosten. Het is daarom belangrijk dat de gemeente over uw juiste persoonsgegevens beschikt.

• Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt nog open tot 1 april

(23-02-2017)

Werkgevers en onderwijsinstellingen hebben nog drie weken de tijd om initiatieven aan te dragen voor een bijdrage uit het Toekomstfonds. Tot 1 april kunnen werkgevers en het onderwijs samenwerkingsprojecten indienen die de overgang van school naar werk bevorderen.

• Belastingaanslag voor 2017

(22-02-2017)

Deze week valt het aanslagbiljet voor de gemeente- en waterschapsbelastingen bij u op de mat. U ontvangt dit aanslagbiljet van Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus-Tricijn (GBLT).

• De nieuwe gemeentegids valt deze week bij u op de mat

(22-02-2017)

Deze week wordt de gemeentegids Bunschoten voor 2017 bij u thuis bezorgd. In deze gids is de meest praktische informatie over de gemeente gebundeld. Daarnaast vindt u een zo compleet mogelijk overzicht van alle verenigingen, stichtingen en instellingen die onze gemeente rijk is.

• Veerpont Eemdijk-Eemnes weer in de vaart vanaf 1 maart

(22-02-2017)

Vanaf woensdag 1 maart gaat de veerpont weer in de vaart. Bekijk de vaartijden op deze pagina.